Oi ihana toukokuu oli 90- luvun alkupuolella sarja, jota tuli seurattua sunnuntaisin. Nykyään telkkarin katsominen ja erityisesti sarjojen seuraaminen jää vähemmälle, erityisesti näin kesäaikaan. Tämän vuoden toukokuu oli ihana, helteinen sää sai kesän kukkimaan täysillä.

Lili starttasi ensimmäistä kertaa virallisissa agilitykisoissa Kouvolassa ja Pyhtäällä. Kouvolasta tuliaisina oli kaksi voittoa ja yksi hylky, Pyhtäällä paras sijoitus oli 3. ja kahdelta muultakin radalta tuli tulos. Radat eivät vielä olleet kovin sujuvia ja nollia ei saatu. 
Lili%20agility.jpg
Lili Kouvolan agility kisoista kaksi ykkössijaa

Lili%20agi%20Kouvola%20%282%29.jpg
Palkintojen jako Kouvolassa 5.5.2018

Lili%20Pyht%C3%A4%C3%A4%20agility.jpg
Pyhtään kisoista 12.5. tuli kolmossija 

Agilityviikonloppujen jälkeen oli vuorossa Haminan NORD- näyttely, joka pidettiin Ravijoella Virolahdella.
Näyttelyyn ei ollut ilmoittautunut muita appenzelleja, ainoastaan meidän Ällät. Tuomarina oli virolainen Astrid Lundava. 
Hienosti meni näyttely, Lola ROP ja NORD -SERT, Lili  PN2, SERT, VARA-NORDSERT ja kolmas serti tarkoitti sitä että Lilistä tuli Suomen muotovalio. Lulu oli PN3 ja ROP-VET.

ll%C3%A4t%20Hamina%20n%C3%A4yttely.jpg
Lili, Lola ja Lulu helteisenä näyttelypäivänä

 

Meidän tärkeimpiin toukokuun suunnitelmiin kuului käynti naapurimaa Ruotsissa sennenkoirien 50 vuotisjuhlanäyttelyssä. 
Oman jännityksensä matkaa odotellessa toi Lilin juoksujen alkamisen ajankohta, huonoin vaihtoehto olisi ollut jos tärppipäivät olisivat osuneet Ruotsissa olon ajaksi. Lulu aloitti juoksut 12.5. ja Lilin juoksut ovat aina sattuneet samaan aikaan, nyt onneksi tyttö pidätteli näitä ja juoksut alkoivat lähtöpäivänä 23.5.  Näyttelyyn valmistauduttiin kynsien leikkuulla ja samalla tarkistin koirin hampaat ja Lulun suusta löytyi haljennut hammas. Onneksi tämä ei näyttänyt vaivaavan koiraa millään lailla, tämä söi ja leikki hihnalla entiseen tapaan. Tilasin kuitenkin Lululle hampaan poistoajan Suomeen. 
Laivamatkat ja ajomatkat Ruotsin maalla sujuivat rutiinilla, hotelli oli meillä varattu Kristinehamnista josta oli n. 20 minuutin ajomatka Degerforsiin näyttelypaikalle.
Ensimmäisenä näyttelypäivänä tulokset Lili AVO EH4, Lola VAL ERI2 PN3 varasert ja Lulu VET SA ERI3. Mukana oli myös kasvateistani Emi KÄY SA ERI1. Kasvattajaluokasta saimme KP ja sijoituimme toiseksi.
Toisena päinä samassa paikassa näyttelyt jatkuivat ja tulokset olivat edeöllistä päivää paremmat, Lili ERI3, Lola PN2 SERT, Ruotsin ja Pohjoismaiden valio. Lulu oli ROP VET ja BIS VET2. Kasvattajaluokka 2 ja KP. 
Lola%20SE%20CH.jpg
Degerfors 26.5. Tuomari Zoltán Baffia (Hungary)
Alppikellon Olympia VAL ERI2 SA PN2 SERT S MVA POHJ MVA

Lulu%20VET%20BIS2.jpg
Lulu BIS-VET 2 Degerfors 26.5.2018                                                        kuva Pernilla Svedjeby 

Lulu%20ja%20Lola%20DEGERFORS.jpg
Lola ja Lulu Degerfors 26.5.2018

Emi%20Degerfors%2025052018.jpg
Alppikellon Emilia 25.5.2018 Degerfors, ikää 11 vuotta

Erkkareiden jälkeen kävimme sunnuntaina 27.5. Gimossa NORD-näyttelyssä. Tulokset Lili H, tämä sai erinomaiset arvostelut , mutta ei antanut tuomarin tutkia itseään vaikka hampaiden katsominen onnistuikin. Siksi H.
Lola sai VAL ERI2 PN43  ja Lulu veteraaniluokassa sai SA:n VET2.

Tämän näyttelyn jälkeen ajelimme jo ,kohti laivaterminaalia, mutta vielä kävimme moikkaamassa Lilin velipoikaa Busteria. Tapaaminen oli äänekäs, Lili komensi kovasti Busteria, juoksut estivät tällä kertaa leikkimisen. Oli tosi ihanaa nähdä Buster sekä Emi tällä reissulla. 

Buster.jpg
Lili ja Buster.

Kotiin palattuamme Lilin juoksut alkoivat olla siinä vaiheesa että piti miettiä matkaa kohti Kingi-sulhasta ja Poria.
Lili kävi torstaina eläinlääkärillä antamassa verinäytteen ja samana päivänä lähti kyläilemään Kingin luona. Pariskunnalla sujui kaikki suunnitelmien mukaan hyvin ja nyt odotellaan tuloksia.

Lulukin on päässyt haljenneesta hampaasta eroon, nyt kuljetaan kauluri päässä ja harmillisesti joudutaan uuteen operaatioon ennen juhannusta. Kauluri kuuluu varustukseen nyt kuukauden ajan, mutta onneksi tuo ei näytä häirtisevän Lulua millään lailla.

 34319194_10216897672695189_1339546247458  

Viime sunnuntaina saimme erityisen mieluisan vieraan, Nallen ja Iinan veli Ukko Alppikellon Atom perheineen tuli vierailulle. Ukko oli todella hyvässä kunnossa, turkki kiilsi ja askel oli kuin nuoremmila. Kunto oli hyvä mutta harmillisesti pissan kanssa on ollut pidätysvaikeuksia ja tästä on lääkitys päällä. 

Ukko.jpg
Ukko 13 v  10 kk
Ukko%20ja%20Iina.jpg
Sisarukset Ukko ja Iina