Valoisien iltojen myötä ajatukset ovat jo tiukasti tässä keväässä ja suunnitelmia on tehty kesän varallekin.

Talven normiarkeen kuului lenkkeilyt, Lolan kanssa aloitimme tokotreenit ja nyt olemme neljä kertaa olleet yhteisissä harjoituksissa ns jatkoryhmässä, pientä edistymistä on tapahtunut. Suurin haaste on paikallaolo, Lola ei ole aikaisemmin varsinaista tokoa treenaillut, mutta sen verran tottelevaisuutta on löytynyt että rally-tokossa on VOI-luokassa ja jotta tämän korkkaaminen onnistuisi niin käytösryuudun ajan vähintään pitäisi malttia löytyä. Lola on häiriöherkkä yhteisissä harjoituksissa ja vie aikaa että kykenee tekemään jotakin isommassa porukassa. Viime tiistain treeni meni jo tosi kivasti. 

Lili käy agilitytreeneissä Markun kanssa ja tässä on edistynyt jo siihen vaiheeseen että kisakalenteria on katseltu. Rally-toko on toistaiseksi jätetty tauolle. 

Lulu yrittää olla eläkkeellä, mutta into tekemiseen on säilynyt ja rallya olemme treenailleet. 

IMATRA KV NÄYTTELY 2.4.2018
Pääsiäismaanantaina osallistuimme Ällä-kolmikon kanssa Imatran kansainväliseen näyttelyyn. Paikalla ei ollut muita appenzelleja ja tytöt saivat erinomaiset arvostelut liettualaiselta tuomarilta. Lulu oli ROP VET-ROP, Lola PN2 ja CACIB, joka siirtyy Lilille. Lili oli PN3 SERT ja Vara-CACIB. Kävimme tervehtimässä samalla reissulla Jutia ja Kunua, nämä olivat niin innoissaan tapaamisesta. Oli tosi kiva nähdä tätä parivaljakkoa pitkästä aikaa.

Imatra%20KV%202.4.2018.jpg
 Tytöt  Imatralla palkintojen kanssa, kuvat otettu autossa koska lunta tuli reippaasti.
Lili%20Imatra%20sert%20%282%29.jpg
Lili AVO PN3 SERT VARA-CACIB

ALPPIKELLON U-PENTUE 3 v 28.3.2018

Lili%203%20v.jpg
Lili 3 v onnittelee sisaruksiaan 


ERKKARI 24.3.2018 TUULOS
Sennenkoirien erkkari pidettiin maaliskuussa Tuuloksessa ja sinne matkustimme Ällien kanssa. 
Meillä olikin hieno menestys tyttöjen kanssa, Lola oli VSP ja Lulu PN3 sekä VET VSP. Narttuja oli 21 kpl, joten upeasti Lola ja Lulu pärjäsivät. Lisäksi Lumo voitti AVO-luokan nartut, viisi kasvattiani mukana ja kolme luokkavoittoa. 
Lili oli avoimessa luokassa neljäs. Pablolle ei sattunut tällä kertaa parkkihalli näyttelypaikaksi ja tämä ei antanut katsoa hampaita, joten tästä tuli hylky. Tuomari oli kannustava ja antoi hyvät arvostelut ja kehotti ilman muuta  jatkamaan näyttelyissä käyntiä, hieno koira. Kasvattajaryhmässä olimme 2. kunniapalkinnon kera, Lili pienellä koollaan teki ryhmästä epätasaisen. 
Lola%20VSP%20Erkkari%20Tuulos.jpg
Lola VAL ERI1 SA PN1 VSP

Lulu%20VSP%20VET%20erkkari%20Tuulos.jpg
Lulu VET ERI1 SA PN3 VET-VSP 
Lumo%20Tuulos.jpg 
Lumo AVO ERI1 SA

Palkinnot%20Tuulos.jpg
Erkkaripalkinnot

Lili%20ja%20Kingi%20Tuulos%20erkkari.jpg
Erkkarissa Lili ja Kingi tutustuivat toisiinsaPALLOPAIMENNUS 11.3.2018 KOIRAKLUBI KOUVOLA

DSC_9080.jpg
Lola löytää pallon alta namin
DSC_9100%20%282%29.jpg
Lili paimentaa palloa

DSC_9084%20%282%29.jpg
Iines ( Alppikellon Inessa ) oli myös innokkaasti mukana  

Kävimme 11.3. tekemässä tuttavuutta uuteen lajiin eli pallopaimennukseen yhdessä Kymenlaakson sennenkoirien kanssa. Lili ja Lola pääsivät kokeilemaan pallon kuljetusta, ei se pallo paljonkaan eteenpäin mennyt, mutta saimme ideasta kiinni ja kokeillaan tätä jatkossakin.  

ALPPIKELLON I-PENTUE 9 v. 28.2.2018

 Lulu%209%20vuotta.jpg
  Lulu onnittelee sisaruksiaan 

VOIHAN LAHTI

Ei voi muuta todeta kuin että Lahti ei sovi meille kisapaikaksi. 17.2. osallistuimme Lilin ja Lulun  kanssa rally-tokokisoihin tuloksilla Lili ( ALO68 p ) ja kolme kuukauden kisatauko 18.5. asti ja Lululle hylätty rata. Aikataulullisesti kahden kisan ohjelma oli tiukka, Lilin kanssa olin radalla kun minua jo odotettiin MES-radan tutustumiseen. Jätin Lilin kaverille pideltäväksi ja tämä pääsi karkaamaan pannasta irti ja meni loogisesti ALO-radalle etsimään minua. Tästä seurasi kolmen kuukauden kisatauko. Lulun rataan en sitten ehtinyt tutustua kun piti mennä Liliä ottamaan kiinni. Lulu teki iloisen omantyylisesnsä radan, josta seurasi hylky, se houkutus on aina Lululle vaikea ja nyt oli paha ruokapurkki radalle laitettu. Iloisesti Lilikin oman radan teki, vähän liikaa pomppuja. Eikä ollut ensimmäinen kerta kun Lahdessa tulee kiire, Iinan eka kisa oli siellä eikä sirua löytynyt vaikka se löytyikin eläinlääkärillä. Koskaan emme ole siellä tulosta saaneet, joten pitänee jättää jatkossa Lahden kisat väliin.