Tänä vuonna sennenkoirien erikoisnäyttely pidettiin Keski-Suomessa Jyväskylässä. Koska samana viikonloppuna Jyväskylässä ajettiin Neste-rallya niin en edes ajatellut että saisimme majoitusta jo perjantai-illaksi, joten lauantaiaamuna aikaisin pakkasimme autoon neljä appenzellia ja muuta tarpeellista tavaraa. Päivä oli melkoisen lämmin ja aurinkovoiteet olisi ollut kiva pitää mukana, hieman iho punoitti päivän jälkeen. Muuten paikka oli erinomainen, varjopaikkojakin löytyi ja koirat pääsivät uimaan aivan lähellä olevaan järveen. Alppikellon koiria oli mukana 9 kappaletta.
Päivän aloitukseksi otettiin Lililtä ja Lolalta MyDogDNA näytteet, molemmat tytöt pitivät eläinlääkäriä mukavana ja näytteenotto meni sujuvasti. Itse arvostelut kehässä alkoi puolen päivän aikoihin ja ensimmäisenä Alppikkellolaisista kehään asteli Upi, joka oli junioriluokan ainoa uros.  Tuomarina oli saksalainen Horst Hollensteiner, joka piti Upia liian isona ja grossemaisena, kieltämättä isohko uros näytti suurelta sievien pentujen jälkeen, muttei Upi sentään grossen kokoinen ole.  Upi sai arvosteluna H:n.
DSC_7707.jpg
Alppikellon Upea Upi JUN H

DSC_7714.jpg
Alppikellon Imago VAL ERI1 SA PU3
Valioluokan uroksissa esiintyi Edi ja tämä voitti luokan

Urosten jälkeen oli tyttöjen vuoro ja junioriluokassa oli kolme U-pentueen sisarusta Lumo, Lili ja Roosa.
Meitä jännitti miten hampaiden katsominen sujuisi ja Lumon ja Lilin hampaat tuomari saikin katsottua, mutta Roosa kokemattomana pisti suun kiinni ja lähti livohjaan hieman liian suuresta pannasta. Ja kun appenzelli on päättäväinen niin eihän periksi anneta ja hampaat jäi tällä kertaa tutkimatta, arvostelulomakkeeseen tuli EVA.  Muuten kyllä oli erinomaiset arvostelut.
DSC_7726.jpg
Alppikellon Unelma Ulla JUN ERI2 SA VASERT
DSC_7721.jpg
Alppikellon Uniikki Uni JUN ERI3
DSC_7724.jpg
Alppikellon Uskalias Ulriikka

Minttukin oli pitkästä aikaa lähtenyt näyttelyyn, kun oli niin lyhyt matkakin. Mintun esiintymisessä näkyi ettei ihan kovasti tykännyt kopeloinnista, mutta saatiin tutkittua ja tulos oli EH
DSC_7729.jpg
Alppikellon Inanna AVO EH1

Valioluokan nartuissa oli eniten osallistujia 10 kpl, meiltä oli mukana  Lulu ja Lola. Tuomari piti molemmista koirista ja otti nämä viiden joukkoon. Lulu tipahti sijoituspallilta liikkumisen takia, ei ollut tytöllä potkua vauhdissa. Lola sijoittui valioluokassa toiseksi ja oli lopulta narttujen neljäs.
Lola%201.jpg
                                                                                                                kuva Päivi Pöllänen
Alppikellon Olympia VAL ERI2 SA PN4
Lulu%203.jpg
                                                                                                     kuva Päivi Pöllänen
Alppikellon Idoli  VAL ERI

Viimeisenä kehään asteli kaksi veteraaninarttua ja toinen näistä oli meidän Iina, joka oli kakkonen ja vieläpä SA:n kera, 12 vuotiaalle koiralle hyvä arvostelu.

DSC_7731.jpg
Nartut veteraaniluokka, Alpenhirts Sabina VET ERI1 SA ROP ROP-VET BIS-VET1 ja BIS-VET4
Alppikellon Adalmina VET ERI2 SA
 

Alppikellon kasvattajaryhmään osallistuivat Lumo, Lola, Lulu ja Edi ja ryhmä oli ROP-kasvattaja ja päivä huipentui BIS-kehässä kun sveitsiläinen tuomari Regula Bürgi valitsi ryhmämme BIS-kasvattajaksi. Olipa erinomainen päivä. Kiitos kaikille Alppikellolaisille kun jaksoitte olla mukana tässä päivässä.

Seuraavana päivänä otimme vielä kuvat palkinnoista ja koiristamme.
Lili%2030072016.jpg
Lili
 

Lulu%20ja%20Lola%2030072016.jpg

Lola ja Lulu
Iina%2030072016.jpg

Iina
20160731_120210%5B1%5D.jpg
Palkintoja :)

Erkkarin jälkeen Upi kävi Nokialla ryhmänäyttelyssä ja sieltä tämä sai hienot arvostelut ja tulos ERI.
Minttu on jatkanut vuorostaan agilityssä ja tämä sai viime viikonloppuna 2-luokassa ensimmäisen LUVA:n ja sijoitus oli 1.
Onnea molemmille menestyksestä ! 

Yhtä hyvällä menestyksellä ei sujunut Lulun rally-toko sunnuntaina, huonoin kisa ikinä tässä lajissa. Lolan ja Lilin kanssa treenit ovat taas sujuneet hyvin, joka hieman mieltä piristää. Nyt Lulu saa jäädä odottamaan juoksuja ja pidetään kunnon tauko.

Ja lopuksi pikku Fridan kesäkuvia, näistä tulee aina niin hyvälle mielelle, ihania nämä pennut.
Frida%206.jpgFriDA%202.jpgFrida%201.jpg
Fridalla on kesä mennyt nautiskellen kaikenlaisesta kivasta ja uimaankin on pieni koira oppinut.