Vaudikkaan kesän jälkeen syksykin on menoa ja meininkiä täynnä. Lokakuun 10. päivä kisattiin sennenmestaruuksista Valkealassa ja melkein 30 sveitsiläistä oli kisassa mukana. Kymenlaaksoa edusti 5 appenzellia, meiltä Lulu, Lola ja Iina ja joukkuetta täydensi Kotkan suunnasta Noah ja Aapo. Noah, Lola ja Aapo tekivät tulokset ja näin Kymenlaakso Sennen sijoittui joukkueena kolmanneksi. Lulu teki ihan kivan voittaja-radan, jouduimme alkuradalla uusimaan pari kylttiä ja tästä ote herpaantui loppua kohden, suurin syy oli se että Lulua kiinnosti takanurkassa ollut hyppyeste ja edisti kylttitehtävillä hypyn nähdessään. Pisteitä tuli Lululle 56 / 100 eikä siis tulosta tälläkään kerralla voittaja-luokasta saatu.  
Lola teki perushyvän radan ja siirtyi AVO-luokkaan saaden RTK1. Iinan kanssa töppäsin pahemman kerran kun menin uusimaan yhden makuullemeno tehtävän. jos en olisi uusinut niin Iinakin olisi tuloksen saanut. Mutta koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu radalla ja otin itse siitä vielä -3 ov.  
Lili osallistui Lahdessa pentunäyttelyyn 25.10. Mukana oli Lumo-sisko, joka hienosti oli ROP-pentu. Esiintymistä pitää molempien tyttöjen vielä harjoitella, mutta ihan kivasti kehä meni.
20151025_150000~2.jpg

ROP.pentu Alppikellon Unelma Ulla eli Lumo

Lokakuun 28. päivä aloitimme syysloman ja lähdimme Ällä-tyttöjen kanssa kohti Tanskaa, Ruotsin kautta. 
Laiva lähti Helsingistä ja jännitti Lilin ensimmäinen reissu, lähinnä sisäsiisteyden takia. Menomatkalla pissat tulikin aamuvarhain laivan aulaan ja autolle mennessä käytävälle. Mukana meillä oli imukykykyiset vaipat ja näillä saatiin pikaisesti imeytettyä kosteus pois lattialta. Nämä kaksi vahinkoa olivatkin ainoat matkan aikana. Paluumatkalla kannelle tarpeiden tekeminen oli ihan rutiinia.
20151028_173234.jpg
Lili laivalla

Torstaiaamuna saavuimme aurinkoiseen Tukholmaan ja ajoimme päivän aikana Helsingborgiin. Siellä majoituimme vanhasta koulusta tehtyyn hotelliin, huone oli siisti ja ympäristö ihastuttava merenrantoineen ja kastanjapuistoineen.
DSC_6750.jpgDSC_6746.jpgDSC_6744.jpgDSC_6736.jpgDSC_6731.jpgDSC_6735.jpg
Syksyisiä värejä Ruotsin länsirannikolla.

Perjantaina jatkoimme matkaa Herningiin, lauantaina ja sunnuntaina oli vuorossa näyttelyt. Etukäteen oli aavistus että näyttelyt eivät kovin hyvin mene, Lolalla oli juoksut ja tärppipäivät eikä tämä ole silloin parhaimmillaan, Lululla oli karvanlähtö pahimmillaan ja Lili oli vielä kovin epävarma esiintymisen suhteen.
Kilpailijoita ei ollut, joten mahdollisuudet menestymiseen oli silti olemassa.
Lauantaina olimme kehässä jo klo 9 ja Lili yllätti heti esiintyen nätisti, tuomarina oli hollantilainen mies ja Lili antoi katsoa hampaat nätisti. Tuloksena ROP-pentu. Lolakin esiintyi hyvin ja Lulun karvanlähtö ei haitannut. Lola oli PN2 ja sai vara-cacibin, joka vahvistetaan cacibiksi ja Lolasta tuli C.I.B eli kansainvälinen valio. Lulu sai sertin ja tästä tuli Tanskan muotovalio ja samalla myös Pohjoismaiden muotovalio. Jäimme ryhmäkehiin, Tanskassa pennutkin menvät ryhmiin ja niin Lilikin pääsi juoksemaan isoon kehään.
20151031_153025.jpg

huono kuva, kaukaa otettu, mutta siellä se meidän Lili juoksee..
Päivä oli pitkä, olimme hallilla aamulla klo 8 ja klo 18 oli Lulun vuoro käväistä ryhmäkehässä, ja tyypilliseen tapaan ilman sijoitusta. 
Sunnuntaina kehä oli iltapäivällä joten saimme nukkua hieman pidempään. Lili esiintyi jopa vielä kauniimmin kuin lauantaina, jaksoi jo seistäkin paikallaan ja ruotsalainen tuomari tutki tarkasti koirat. Lulun luokassa oli tanskalainen isokokoinen narttu, joka oli mukava luonteeltaan ja hyvän näköinenkin. Valitettavasti koira ontui etujalkaansa ja sai EVAn. Nyt Lola voitti emänsä ja tästä tuli Tanskan Voittaja 2015 sekä Tanskan muotovalio.
unnamed.jpgHerning1.jpg
Brandessa ulkoilemassa, hotellimme oli täällä n. 20 km Herningistä.

Nyt ollaan taas arkisemmissa puuhissa, Lulu kävi eilen kisaamassa KSSK:n agilitymestaruudesta ja voitto tuli.
Lili kävi raunioilla moikkaamassa Juti-enoa, olisipa kiva taas ehtiä hakuporukkaan mukaan.
Tulevana viikonloppuna on rally-tokoa, ensin lauantaina koulutusta ja sunnuntaina kisaamme Lulun kanssa Heinolassa.