Tänä vuonna Suomen Sveitsinpaimenkoirat täytti 50 vuotta ja juhlia oli suunniteltu jo pitkään. Juhlaerkkariin oli ilmoitettu 68 appenzellia, joista neljä oli poissa, mutta ennätysmäärä appeja oli kehässä.  Erityisesti pentujen määrä oli suuri ja Alppikellon U-pentuessta näyttelyyn osallistui neljä pentua. Olivathan pennut täyttäneet edellisenä päivänä 5 kk ja pääsivät mukaan.
Lähdimme perjantai-iltana Vantaalle hotelliin tyttöjen Lilin, Lulun, Lolan ja Iinan kanssa. Nalle jäi kotiin odottamaan, Nallekin olisi päässyt mukaan jos liikunta olisi puhdasta. Pakkasimme kassillisen sanomalehtiä mukaan muiden välttämättömien tavaroiden lisäksi, vähän siis jännitti Lilin sisäsiisteys, mutta hienosti meni, ei tarvittu lehtiä eikä kertaakaan tullut pisua hotellihuoneeseen. Muutenkin Lili käyttäytyi hyvin, ei ongelmia lenkillä eikä hotellissa. Sunnuntai-aamuna piti kolmannessa kerroksessa olevan huoneen ikkunasta haukkua pihalla kulkijoita.
Johanna tuli myös perjantai-iltana hotelliin ystävänsä kanssa ja tietysti Juti ja Kunu olivat mukana. Kovin pitkään emme jaksaneet valvoa ja rupatella vaan painuimme unten maille ajoissa. Lauantaina aamusta aikaisin olimme näyttelypaikalla Tuomarinkartanolla, osallistuimme Lulun kanssa avajaiskulkueeseen. Appenzellien kehä alkoi klo 9.30 pikkupennuilla, Upi ja Olli olivat kehässä ensimmäisten joukossa, pojat esiintyivät hyvin ja saivat erinomaiset arvostelut, hännät eivät olleet vielä riittävän kippuralla joka mainittiin arvostelussa. Upi oli kolmas ja Olli neljäs luokassaan.
DSC_6507.jpg
Upi PPEK3
DSC_6502.jpg
Olli PPEK4

Poikien jälkeen oli tyttöjen vuoro, Usva esiintyi hyvin ja oli baby-tyttöjen toinen ja sai kunniapalkinnon, meidän Lili tarvitsee vielä harjoittelua eikä suostunut näyttämään hampaita tuomarille. 
DSC_6513.jpg
Usva PPEK2 KP
DSC_6515.jpg
Lili PPEK4
Arvostelu
5 kk ikäinen pentu, joka valitettavasti arastelee ja tarvitsee vielä kehätottumusta. Kaunis pää, jossa tummat silmät. Hyvä ylä- ja alalinja. Kiinteä selkä. Kauniit, säännölliset liikkeet, häntä ei ole vielä rullautunut.
DSC_6525.jpg
Kuvassa Minni ja Gara-sisko.

Minni esiintyi avoimessa luokassa saaden ERI:n muttei SA:ta.
Arvostelu
2-vuotias narttu, jolla erinomainen nartun pää. Hyvämuotoiset tummat silmät. Kiinteä selkä, hyvä eturinta, nouseva vatsalinja. Sopivasti rullautunut häntä . Hyvät takakulmaukset. Sujuvat, säännölliset liikkeet.


Lulu ja Lola saivat valioluokassa ERI:t, mutteivät sijoittuneet luokassa, valioluokan narttuja oli 11.

Lulun arvostelu
6-vuotias, hyvin kehittynyt narttu. Hieman pyöreä otsalinja. Oikeat mittasuhteet. Keskiruskeat silmät. Kaunis kaula. Selkälinja saisi olla kiinteämpi. Hyvä eturinta - syvyys ja leveys. Hyvät etu- ja takakulmaukset. Takapotkusta puuttuu jotakin, säännölliset liikkeet.  

Lolan arvostelu
3 vuotias narttu, jolla kaunis nartun pää. Hyvä ?, mutta suuret korvat. Hyvä selkälinja. Hyvä rintakehä, hieman pitkä lantio, Sujuvat liikkeet hyvällä potkulla. Riittävästi kiertynyt häntä.
DSC_6529.jpg
Iina pestiin ja harjattiin erkkaria varten ja turkki saatiin kohtuulliseen kuntoon. Iina menestyikin loistavasti.
VSP-VET ERI1 SA
11 vuotias, vielä hyvässä kunnossa oleva havannanvärinen narttu. Miellyttävä nartun pää. Hyvämuotoinen eturinta. Vielä melko kiinteä selkä. Hyvät etu- ja takakulmaukset. Vielä virtaavat liikkeet, riittävästi kiertynyt häntä.

Kasvateistani oli mukana Juti VAL ERI, Edi VAL ERI3 SA ja Kunu VET EH 

Alppikellon kasvattajaluokassa esiintyi Lola, Lulu, Juti ja Edi.
KASV2 KP
2 urosta, 2 narttua. tyyppillisiä rodun edustajia, hyvät liikkeet

Päivä meni mukavasti tuttujen kanssa jutellessa ja omien kasvattien  ja näiden omistajien kanssa, sääkin oli sopivan lämmin ja aurinko paistoi koko päivän. Illalla nautimme mukavassa seurassa juhlaillallisen ja sunnuntaina olimme kotona hyvissä ajoin.

Rally-tokokisoissa kävimme Lulun kanssa Riihimäellä elokuun puolessa välissä, tuloksen VOI HYL. Lulu nappasi hihnan suuhun maalikyltin jälkeen ja palkkaamisesta tulee hylky, muuten jäi kisasta hyvä mieli,  kiva rata, kun ei ollut meille vaikeaa houkutustakaan.